zaterdag 24 november 2012

Een geslaagde les!

Opdracht: een zakdoekhoes (zo'n ding om van die tissues in te steken).

In feite een vrij eenvoudig patroon dat ik vond in een boek dat ik vorige week van moeke kreeg. Maar ik wilde wat meer structuur in de les steken en aandacht besteden aan het mooi, recht en nauwkeurig stikken, naaimachine op de juiste stand leren zetten en spelden steken. Drie dingen waar we de laatste tijd wat te weinig aandacht konden aan besteden, omdat er te veel moest gebeuren op 1 les.

En ik moet toegeven, het verliep vandaag vrij gestructureerd en ze staken er iets van op (denk ik toch).
Recht stikken begint al aardig te lukken, nauwkeurig stikken lukt nog niet zo goed. De naaimachine in de juiste stand zetten was geen probleem, de dames weten al probleemloos het verschil te vinden tussen de 'zigzagstand' en 'rechtdoorstand'. Spelden steken blijft een moeilijk werkje en duidelijk een werkje dat geen van de 3 meiden graag doet. Het kwam zelfs zo ver dan een van de drie heel hard in haar vinger prikte en ik even "zuster verpleegster" moest spelen, want de vinger bleef maar bloeden...

Het resultaat: heel goed gelukt en 3 tevreden meisjes naar huis met een zakdoekhoes (of was het toch eerder een nieuw soort Plopmuts?).

Het resultaat.
Of is dit toch een hoed?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten